Blijf via e-mail op de hoogte van nieuwe blogs

Coaching voor mantelzorgers

Langdurig voor iemand zorgen kan zwaar zijn. Zowel lichamelijk als emotioneel. Soms zo zwaar dat zorgen en verdriet je leven bepalen en daardoor ligt stress op de loer. De balans tussen zorg voor de ander én zorg voor jezelf is dan zoek.

Het belangrijkste thema van coaching voor mantelzorgers is dan ook zorgen voor jezelf. Want dat schiet er in de dagelijkse hectiek vaak bij in. Als je beter voor jezelf zorgt, kun je ook beter voor anderen zorgen, daar hoef je je dus niet schuldig over te voelen. En als jij meer rust ervaart krijg je vanzelf weer de energie om te doen wat belangrijk voor je is.


Herken je deze gedachten?

 • Ik cijfer mezelf vaak weg voor anderen.
 • Vaak voel ik me uitgeput, geïrriteerd en gestrest.
 • Ik ben de hele dag bezig met alles wat er nog moet.
 • Soms val ik uit tegen mijn kinderen of mijn partner. Daarna heb ik spijt en voel ik me schuldig.
 • De persoon waar ik voor zorg is niet meer wie hij vroeger was. En dat doet me verdriet.

Bij welke coachvragen is coaching voor mantelzorgers interessant?

 • Hoe kan ik me beter ontspannen en krijg ik weer energie om de dingen te doen die ik belangrijk vind?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik minder last heb van stress, zowel thuis als op mijn werk?
 • Op welke manier kan ik meer tijd vrijmaken voor mezelf, zonder dat ik me schuldig voel?
 • Ik wil meer genieten van het leven.
 • Wat helpt me om rustig te blijven in lastige situaties?
 • Hoe combineer ik mijn betaalde baan met mijn zorgtaken?

Vrijblijvend kennismaken

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. We kijken wat je nodig hebt en of ik je verder kan helpen. Is dat het geval? Dan krijg je van mij een persoonlijk voorstel. Hierin staat wat je kunt verwachten en wat jouw investering is (tijd, geld, inzet). Pas dan beslis je.

Neem contact op

Hoe ziet coaching voor mantelzorgers eruit?

Samen in gesprek

We starten met een kosteloos kennismakingsgesprek. Klikt het en denken we allebei dat ik je kan helpen? Dan gaan we samen aan de slag. Face to face, bij mij in Nijmegen of online.

Zelf aan het werk

Na ieder gesprek stuur je mij een reflectieverslag. Zo houd je jezelf bij de les. Via de mail stuur ik je extra opdrachten en oefeningen voor thuis.

Investering in tijd en geld

Ik bied exclusieve en intensieve één op één coaching. Geen quick fixes dus. Een gemiddeld traject duurt tussen de vier en zes maanden en bestaat uit acht gesprekken die om de twee à drie weken plaatsvinden. Een sessie duurt anderhalf uur en na afloop geef ik je oefeningen mee voor thuis.

Een sessie van 90 minuten kost €160 inclusief btw als je het zelf bekostigt. Betaalt je baas? Dan geldt een hoger zakelijk tarief.

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De meeste werkgevers hebben echter een budget voor duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Zeker wanneer je te maken hebt met (dreigende) burn-out, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject werken organisaties graag mee in het kader van Wet verbetering poortwachter. Een andere optie is een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor gezinnen die te maken hebben met levend verlies. Alle mogelijkheden voor vergoeding heb ik voor je op een rij gezet.

Neem contact op Bekijk referenties