Coaching bij levend verlies. Je bent ouder van een kind met een beperking en soms
- Vraag je je af hoe dat nou moet in de toekomst, als jij er niet meer bent om voor hem te zorgen
- Voel je verdriet omdat je leven zo anders loopt dan je gehoopt had
- Ben je boos en verongelijkt: hier heb je niet voor gekozen, waarom moet jou dit overkomen?
- Sta je machteloos, omdat je de beperking van je kind niet kunt ‘fixen’
- Voel je je eenzaam, omdat niemand in je omgeving écht begrijpt wat dit voor je betekent
Herken je dit? Dan ervaar je wellicht levend verlies, chronische rouw om het verlies van gezondheid van je kind. Maar juist als er iets aan de hand is met je kind, gebeurt het vaak dat ouders de pijn die dat doet noodgedwongen ‘parkeren’. Alle aandacht gaat uit naar je kind en is er op gericht hoe hem of haar het best te begeleiden. En als ouder kom je nauwelijks toe aan het voelen van je eigen verlies en verdriet. Met coaching bij levend verlies ontdek je wat levend verlies voor jou betekent en hoe je effectiever om kunt gaan met het verdriet over de beperking van je kind.
Bij welke vragen is coaching bij levend verlies interessant?
- Hoe kan ik met mijn verdriet en andere pijnlijke gevoelens omgaan?
- Wat kan ik doen om me aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid?
- Het lukt me niet om mijn leven weer op te pakken, omdat het verdriet me blokkeert of verdooft.
- Ik wil meer genieten van het leven en weer energie krijgen om de dingen te doen die belangrijk voor me zijn.
Hoe ziet coaching bij levend verlies eruit?
Samen in gesprek
We starten met een kosteloze intake. Klikt het en denken we allebei dat ik je kan helpen? Dan gaan we samen aan de slag. Face to face, bij mij in Nijmegen of online.
Zelf aan het werk
Na ieder gesprek stuur je mij een reflectieverslag. Zo houd je jezelf bij de les. Via de mail stuur ik je extra opdrachten en oefeningen voor thuis.
Investering in tijd en geld
Ik bied exclusieve en intensieve één op één coaching. Geen quick fixes dus. Een gemiddeld traject duurt zo’n vier maanden en bestaat uit acht gesprekken en bijbehorende opdrachten. Afhankelijk van je coachvraag zijn dat er wat meer of minder.
Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De meeste werkgevers hebben echter een budget voor duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Zeker wanneer je te maken hebt met burn-out, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject werken organisaties graag mee in het kader van Wet verbetering poortwachter. Een andere optie is een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor gezinnen die te maken hebben met levend verlies. Lees hier welke vergoedingen nog meer mogelijk zijn.
Workshop Omgaan met levend verlies
Een aantal keer per jaar organiseer ik een workshop over omgaan met levend verlies. In vier groepsbijeenkomsten met maximaal acht ouders ontdek je wat levend verlies voor jou betekent en hoe je effectiever om kunt gaan met het verdriet over de beperking van je kind. Zodat het minder impact op je heeft en je – naast je verdriet – ook weer leert genieten van het leven.

Vrijblijvend kennismaken
Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. We kijken wat je nodig hebt en of ik je verder kan helpen. Is dat het geval? Dan krijg je van mij een persoonlijk voorstel. Hierin staat wat je kunt verwachten en wat jouw investering is (tijd, geld, inzet). Pas dan beslis je.