Blijf via e-mail op de hoogte van nieuwe blogs

Coaching bij werkstress

Last van werkstress krijg je als de balans tussen inspanning en ontspanning zoek is. Meestal speelt niet alleen werkdruk een belangrijke rol, maar bijvoorbeeld ook stress in je privéleven, een gebrek aan beweging of te weinig ontspanning. Bovendien nemen we ons werk steeds vaker mee naar huis, waardoor werk en privé steeds meer door elkaar heen lopen. Coaching bij werkstress richt zich dus niet alleen op het werk, maar ook op de werk-privébalans. Met als doel dat je weer helder kunt nadenken, nieuwe prioriteiten kunt stellen en weer met plezier naar je werk gaat.


Heb jij last van werkstress?

Als je last hebt van werkstress herken je misschien de volgende symptomen:

  • Mijn inbox puilt uit en in mijn agenda staat vol met afspraken
  • Er komt geen eind aan mijn to-do-lijst
  • Iedereen verwacht iets van me
  • Ik ben de hele dag druk maar aan het eind van de dag vraag ik me af wat ik nu écht gedaan hebt
  • ’s Avonds kom ik uitgeput thuis van mijn werk

Wil je weten of je last hebt van nog meer stresssymptomen? Vul dan de stresstest in.


Met welke coachvragen kun je bij mij terecht?

  • Waar krijg ik energie van en hoe focus ik daarop?
  • Hoe kan ik mijn aandacht beter richten, zonder me continu af te laten leiden door de waan van de dag?
  • Wat vind ik echt belangrijk in mijn werk, wat zijn mijn prioriteiten?
  • Ik vind het lastig om ‘nee’ zeggen of te onderhandelen
  • Waaraan merk ik dat ik overbelast ben en wat kan ik doen om te voorkomen dat het uit de hand loopt?

Vrijblijvend kennismaken

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. We kijken wat je nodig hebt en of ik je verder kan helpen. Is dat het geval? Dan krijg je van mij een persoonlijk voorstel. Hierin staat wat je kunt verwachten en wat jouw investering is (tijd, geld, inzet). Pas dan beslis je.

Neem contact op

Hoe ziet coaching bij werkstress eruit?

Samen in gesprek

We starten met een kosteloos kennismakingsgesprek. Klikt het en denken we allebei dat ik je kan helpen? Dan gaan we samen aan de slag. Face to face, bij mij in Nijmegen of online.

Zelf aan het werk

Na ieder gesprek stuur je mij een reflectieverslag. Zo houd je jezelf bij de les. Via de mail stuur ik je extra opdrachten en oefeningen voor thuis.

Investering in tijd en geld

Ik bied exclusieve en intensieve één op één coaching. Geen quick fixes dus. Een gemiddeld traject duurt tussen de vier en zes maanden en bestaat uit acht gesprekken die om de twee à drie weken plaatsvinden. Een sessie duurt anderhalf uur en na afloop geef ik je oefeningen mee voor thuis.

Een sessie van 90 minuten kost €160 inclusief btw als je het zelf bekostigt. Betaalt je baas? Dan geldt een hoger zakelijk tarief.

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De meeste werkgevers hebben echter een budget voor duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Zeker wanneer je te maken hebt met (dreigende) burn-out, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject werken organisaties graag mee in het kader van Wet verbetering poortwachter. Een andere optie is een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor gezinnen die te maken hebben met levend verlies. Alle mogelijkheden voor vergoeding heb ik voor je op een rij gezet.

Neem contact op Bekijk referenties