Ervaar meer rust en minder stress

Zelfzorg voor ouders van kinderen met ontwikkelproblemen

Je hebt het gevoel alsof je continu ‘aan’ staat.

Je bent de hele dag bezig om te voorkomen dat je kind overprikkeld raakt.

Je leven bestaat uit werken en zorgen. Ruimte voor jezelf is er al tijden niet meer.

En héb je een keer tijd om iets voor jezelf te doen, dan heb je de energie niet voor.

Wat je wilt is rust. Meer energie. En meer ruimte voor jezelf.

Maar door je hectische gezinsleven lukt het je niet om dat te organiseren.

‘Meer rust, minder stress’  gaat over jou als ouder. Over wat jij doormaakt in de zorg voor je kind: jouw stress, frustraties en verdriet. Want de zorg voor je kind vraagt veel van jou, waardoor je je behoorlijk overbelast kunt voelen. Al je energie en aandacht gaat naar je kind en is er op gericht om hem of haar zo goed mogelijk te begeleiden. En in al die zorg voor je kind, ben je al snel geneigd je eigen gevoelens te negeren.

Maar ook al kun je meestal niets veranderen aan de diagnose van je kind, je kunt wél veel doen om beter voor jezelf te zorgen. En nee, dat is niet egoïstisch. Want je kunt pas goed voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.

 

In negen weken en negen modules ontdek je:

 • Hoe je met simpele technieken je stress vermindert
 • Wat je kunt doen om effectiever om te gaan met je zorgen, verdriet en boosheid
 • Op welke manier je tijd kunt vrijmaken voor jezelf
 • Welke gedachtes je soms tegenhouden om je doel te bereiken. En hoe je daar effectief mee om kunt gaan
 • Hoe je je rust bewaart in acute, stressvolle situaties.

Reviews

Ania: ‘Meer rust, minder stress’ hielp me alles in mijn hoofd op de juiste plek te zetten en het laat me nu de thuissituatie in een nieuwe perspectief zien. Ik vond in elke module veel herkenbare verhalen. Niet alles is na deze cursus meteen verbeterd, maar het is een goede basis om langzaam steeds meer rust en minder stress te hebben, door een beter inzicht in jezelf. Ik vond het echt belangrijk om elke module laten in mijn hoofd te laten bezinken en niet te snel alle oefeningen te doen. De cursus is een echte aanrader. Bedankt Esther!

Nadine: Jee, wat fijn om te ervaren dat ik niet de enige ben die het soms moeilijk vindt. De ervaringen van andere ouders zijn mooi beschreven en ook heel herkenbaar. Je merkt dat Esther zelf weet hoe het is om een kind met autisme te hebben.

Gerda: De thema’s van de training zijn zo herkenbaar, dat steeds maar ‘aan’ staan en bang zijn dat het weer mis gaat, daar heb ik het meeste last van. Natuurlijk is dat niet over na deze training, maar door de oefeningen lukt het me wel steeds beter om me er niet door te laten meeslepen.

George: De training raakt precies de kern. Het is logisch opgebouwd en de oefeningen sluiten goed aan en zijn makkelijk in te passen in het dagelijks leven. De mindfulnessoefeningen zijn fijn om naar te luisteren.

Wat houdt ‘meer rust, minder stress’ in?

 • Je ontdekt in negen weken hoe je effectiever omgaat met de pijn, het verdriet en de stress die het hebben van een kind met een ontwikkelprobleem met zich meebrengt. Zodat het minder impact op je heeft. En hoe je tegelijkertijd een rijk en zinvol leven creëert op basis van wat jij belangrijk vindt.
 • Iedere week gaan we aan de slag met een nieuw thema. Gedurende die week doe je de oefeningen die bij dat thema horen. De modules bestaan uit theorie, ervaringsverhalen van andere ouders, video’s, audiobestanden met geleide meditaties en oefeningen die je kunt downloaden.
 • De lessen volg je helemaal in jouw eigen tempo. Je kunt de oefeningen downloaden en daarom hou je altijd toegang tot de materialen.
 • Als je maximaal profijt wilt hebben van de training adviseer ik je de oefeningen ook écht te doen. Gitaar spelen leer je immers ook niet door er alleen maar over te lezen, dat leer je alleen door te oefenen. Zo werkt het hier ook, je leert het meest door te ervaren.
 • Wil je het grondig aanpakken en gun je jezelf extra reflectie? Dat kan! Ga dan voor ‘Meer rust, minder stress’ BOOST. Wanneer je hiervoor kiest krijg je de deelname aan het online programma en één verdiepend 1 op 1 gesprek met mij van 60 minuten (telefonisch of via zoom).
 • Wil je eerst een gratis en vrijblijvend voorproefje? Meld je dan hier aan.

Ik ben Esther van Dinteren. Naast NOBCO gecertificeerd coach ben ik moeder van een zoon met autisme en ADHD. Uit eigen ervaring weet ik dus hoe het is als naast je werk ook je thuissituatie stressvol is. Bovendien begeleid ik in mijn praktijk veel ouders van een kind waar ‘iets’ mee is, autisme, adhd, add, odd of een ander ontwikkelprobleem.

Ik werk met effectief bewezen methodes zoals Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), mindfulness en de CSR methode. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

Neem gerust contact met me op

Veel gestelde vragen

Vraagt deelname veel tijd?

Ja, als je echt profijt wilt hebben van de training vraagt dat tijd. Want veranderingen in je gedrag ontstaan alleen als je daar tijd en energie in steekt. In het ideale geval neem je iedere dag een half uurtje de tijd. Dan kom je een heel eind. Maar je kunt het net zo intensief maken als je zelf wilt. Sommige oefeningen zijn ook vervlochten in je dag. En bovenal: ze zijn vaak zo fijn om te doen dat je er graag tijd voor zult nemen!

Voor wie is dit programma wel/niet bedoeld?

Misschien heeft je kind autisme, ADHD, ADD, ODD of een ander ontwikkelprobleem. Het maakt niet zoveel uit welke diagnose je kind heeft. Waar het om gaat is dat er ‘iets’ met je kind aan de hand is. En dat ‘iets’ levert veel stress en verdriet op. Bij je kind zelf, maar ook bij jou als ouder. Je hebt behoefte aan meer energie, rust en ruimte voor jezelf, maar door je hectische gezinsleven lukt het je niet om dat te organiseren. Als dat je vraag is, is dit programma ideaal voor jou.

Het vraagt wel van jou dat je in staat bent om te reflecteren op jezelf. Heb je behoefte aan intensief contact met iemand die met jou reflecteert, dan ben je meer geholpen met een 1 op 1 traject. Er wordt geen psychologische hulpverlening geboden. Als je twijfelt of het programma geschikt voor je is, neem dan even contact op.