Blijf via e-mail op de hoogte van nieuwe blogs

Veel sterkte

“Wat ik u nog wil zeggen, ik kan me voorstellen dat het een heel geregel is met uw zoon en dat u zich zorgen maakt, veel sterkte.” Aldus de medewerkster van het ROC waar ik mijn zoon ziekmeldde.

Een dag eerder was hij daar begonnen. Zijn eerste stappen in het reguliere onderwijs, na zijn hele schoolcarrière te hebben doorgebracht in het speciaal onderwijs. Na anderhalve dag kwam hij totaal overprikkeld thuis, het ging niet meer.

Zo’n eenvoudige opmerking als ‘veel sterkte’ maakt een wereld van verschil.

Met de docenten en zorgverleners van je kind praat je over hem. Soms gaat het ook over jou. Dan gaat het over jouw rol als opvoeder, over wat je kunt doen om je kind zo goed mogelijk te begeleiden of te ondersteunen. Maar zelden gaat het over jou als mens, over jouw zorgen, stress en verdriet.

Maar het is ook belangrijk dat het dáár over gaat. Over de impact die de beperking van je kind heeft op jou als ouder. En een eenvoudige opmerking als ‘veel sterkte’ of ‘hoe gaat het nu met jou’ is daarvoor vaak al genoeg.

Maar soms is dat niet genoeg. En heb je behoefte aan meer ondersteuning. Als dat voor jou zo is, neem dan contact met me op. Dan kijken we samen of ik wat voor je kan betekenen.

Over Esther

Ik coach mensen met stress en burn-outklachten, werkgerelateerd of als gevolg van privéomstandigheden. Ik help je een goed evenwicht te vinden tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor anderen.

Gratis kennismaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *