Blijf via e-mail op de hoogte van nieuwe blogs

Lang leve de 9 tot 5 mentaliteit

Regelmatig kom je hem tegen in vacatureteksten: de ‘geen negen tot vijf mentaliteit’. Laatst nog bij een bedrijf dat nota bene gespecialiseerd is in de bestrijding van werkstress.  Maar wat is een van de belangrijkste oorzaken van diezelfde werkstress? Juist het altijd en overal moeten werken en het gevoel nooit klaar te zijn.

Ik pleit daarom voor een terugkeer naar de negen tot vijf mentaliteit. Ja, je hoort het goed. Lekker met zijn allen om vijf over vijf in de file voor de slagboom van het parkeerterrein. Of om kwart vóór alvast beginnen met je tas inpakken en nog even naar de wc, zodat je klokslag 5 naar buiten kunt. Dat bedoel ik natuurlijk niet.

Als jij liever wat later begint, zodat je eerst de kinderen naar school brengt en dan ‘s avonds nog wat langer doorwerkt, is het ook prima.

Mijn pleidooi richt zich niet tegen flexibiliteit. Mijn pleidooi richt zich tegen het altijd ‘aan’ staan. Tegen het verslaafd zijn aan je onmisbaar voelen. En de angst voor sociale uitsluiting als je even niet bereikbaar bent. Of het gevoel dat je nooit klaar bent.

Zet jezelf regelmatig uit

Het alternatief voor altijd ‘aan’ staan is jezelf regelmatig uitzetten. Want alleen dan kun je helder nadenken, prioriteiten stellen en je werk doen met volle aandacht. En dat is niet alleen in jouw belang, maar ook in dat van je werkgever. Dus probeer het eens: zet die telefoon uit, stop met je mail checken in weekenden en vakanties, neem iedere dag een moment om even helemaal niets te doen en zorg dat je iedere nacht 7 tot 9 uur slaapt.

Over Esther

Ik coach mensen met stress en burn-outklachten, werkgerelateerd of als gevolg van privéomstandigheden. Ik help je een goed evenwicht te vinden tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor anderen.

Gratis kennismaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *