“Hoe combineer ik werk met zorg?”

Coaching voor moeders

Het belangrijkste thema van coaching voor moeders is zorgen voor jezelf. Want dat schiet er in de dagelijkse hectiek vaak bij in. Als je beter voor jezelf zorgt, kun je ook beter voor anderen zorgen, daar hoef je je dus niet schuldig over te voelen. En als jij meer rust ervaart krijg je vanzelf weer de energie om te doen wat belangrijk voor je is.

Als je moeder wordt verandert er veel in je leven. Naast je werk, vrienden, partner en hobby’s ben je in een keer verantwoordelijk voor een kind. En ook al houd je zielsveel van je kind, die verantwoordelijkheid kan je soms behoorlijk aanvliegen. Kinderen opvoeden is gewoon een pittige baan. En dan ook nog een waarvoor je niet bent opgeleid. Tel daarbij op dat je geregeld een slapeloze nacht hebt en het feest is compleet: je bent moe, prikkelbaar en al lang niet meer de moeder, partner of professional die je zou willen zijn.

Herken je deze gedachten?

 • Ik cijfer mezelf vaak weg voor anderen.
 • Vaak voel ik me uitgeput, geïrriteerd en gestrest.
 • Ik ben de hele dag bezig met alles wat ‘moet’ en ‘hoort’ maar niet met wat ik zelf wil.
 • Soms val ik uit tegen mijn kinderen of mijn partner. Daarna heb ik spijt en voel ik me schuldig.
 • Ik ben onzeker over hoe ik mijn kind begeleid.

Bij welke coachvragen is coaching voor moeders interessant?

 • Hoe kan ik me beter ontspannen en krijg ik weer energie om de dingen te doen die ik belangrijk vind?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik minder last heb van stress, zowel thuis als op mijn werk?
 • Op welke manier kan ik meer tijd vrijmaken voor mezelf, zonder dat ik me schuldig voel?
 • Ik wil meer genieten van mijn kinderen
 • Wat helpt me om rustig te blijven in lastige situaties?
 • Hoe combineer ik mijn betaalde baan met mijn zorgtaken?

Hoe ziet coaching voor moeders eruit?

Samen in gesprek

We starten met een kosteloze intake. Klikt het en denken we allebei dat ik je kan helpen? Dan gaan we samen aan de slag. Face to face, bij mij in Nijmegen.

Zelf aan het werk

Na ieder gesprek stuur je mij een reflectieverslag. Zo houd je jezelf bij de les. Via de mail stuur ik je extra opdrachten en oefeningen voor thuis.

Investering in tijd en geld

Ik bied exclusieve en intensieve één op één coaching. Geen quick fixes dus. Een gemiddeld traject duurt zo’n vier maanden en bestaat uit acht gesprekken en bijbehorende opdrachten. Afhankelijk van je coachvraag zijn dat er wat meer of minder.

Je kunt je werkgever vragen (een deel van) de kosten te vergoeden. De kosten zijn voor hem aftrekbaar van de belasting. En ook je werkgever heeft er belang bij dat je goed in je vel zit, je werk goed doet of eventueel een andere baan zoekt.

“Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt. Esther heeft me geleerd het te zien, hiermee om te gaan, het te accepteren.
Dankzij haar coaching kan ik vaker trots zijn op mezelf en een complimentje steeds beter geloven. Oog en aandacht voor mezelf, mijn gezin en datgene wat er toe doet en niet zo streng zijn voor mezelf. Het is me gelukt de rust terug te vinden en meer te genieten van mijn gezin, mijn leven.
Niet elke dag, maar dat hoeft ook niet…”

(Judith)

Breng rust in je leven en krijg weer energie om te doen wat belangrijk voor je is.
Belangrijke thema’s:
– Uitrusten en herstellen
– Grenzen afbakenen
– Keuzes maken

Beter leren omgaan met stress op je werk, zodat je er minder last van hebt en weer met plezier naar je werk gaat.
Belangrijke thema’s:
– Prioriteiten stellen
– Nee-zeggen en onderhandelen
– Lummelen en tijd verspillen

Hoe ga je effectief om met je zorgen en verdriet, zodat je er zelf niet aan onderdoor gaat?
Belangrijke thema’s:
– Ruimte voor je emoties
– Goed zorgen voor jezelf
– Mindfulness

Jij weet zelf het best hoe je je vraagstuk moet oplossen. Ik help je inzicht krijgen in wat je daarbij belemmert.
Belangrijke thema’s:
– Varen op je eigen kompas
– Wat vind je nou écht belangrijk?
– Hoe kun je je doelen bereiken?

In deze gratis videocoaching geef ik je mijn drie beste tips om zelf overeind te blijven.
Belangrijke thema’s:
– Rustig blijven in stressvolle situaties
– Zorgen voor jezelf
– Stilstaan bij jouw eigen gevoelens

Esther van Dinteren

Havenweg 13-15
6541 AD Nijmegen

T: 06 25 02 46 99
E: info@esthervandinteren.nl