Blijf via e-mail op de hoogte van nieuwe blogs

Coaching voor moeders

Het belangrijkste thema van coaching voor moeders is zorgen voor jezelf. Want dat schiet er in de dagelijkse hectiek vaak bij in. Als je beter voor jezelf zorgt, kun je ook beter voor anderen zorgen, daar hoef je je dus niet schuldig over te voelen. En als jij meer rust ervaart krijg je vanzelf weer de energie om te doen wat belangrijk voor je is.

Als je moeder wordt verandert er veel in je leven. Naast je werk, vrienden, partner en hobby’s ben je in een keer verantwoordelijk voor een kind. En ook al houd je zielsveel van je kind, die verantwoordelijkheid kan je soms behoorlijk aanvliegen. Kinderen opvoeden is gewoon een pittige baan. En dan ook nog een waarvoor je niet bent opgeleid. Tel daarbij op dat je geregeld een slapeloze nacht hebt en het feest is compleet: je bent moe, prikkelbaar en al lang niet meer de moeder, partner of professional die je zou willen zijn.


Herken je deze gedachten?

 • Ik cijfer mezelf vaak weg voor anderen.
 • Vaak voel ik me uitgeput, geïrriteerd en gestrest.
 • Ik ben de hele dag bezig met alles wat ‘moet’ en ‘hoort’ maar niet met wat ik zelf wil.
 • Soms val ik uit tegen mijn kinderen of mijn partner. Daarna heb ik spijt en voel ik me schuldig.
 • Ik ben onzeker over hoe ik mijn kind begeleid.

Bij welke coachvragen is coaching voor moeders interessant?

 • Hoe kan ik me beter ontspannen en krijg ik weer energie om de dingen te doen die ik belangrijk vind?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik minder last heb van stress, zowel thuis als op mijn werk?
 • Op welke manier kan ik meer tijd vrijmaken voor mezelf, zonder dat ik me schuldig voel?
 • Ik wil meer genieten van mijn kinderen
 • Wat helpt me om rustig te blijven in lastige situaties?
 • Hoe combineer ik mijn betaalde baan met mijn zorgtaken?

Vrijblijvend kennismaken

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. We kijken wat je nodig hebt en of ik je verder kan helpen. Is dat het geval? Dan krijg je van mij een persoonlijk voorstel. Hierin staat wat je kunt verwachten en wat jouw investering is (tijd, geld, inzet). Pas dan beslis je.

Neem contact op

Hoe ziet coaching voor moeders eruit?

Samen in gesprek

We starten met een kosteloze intake. Klikt het en denken we allebei dat ik je kan helpen? Dan gaan we samen aan de slag. Face to face, bij mij in Nijmegen of online.

Zelf aan het werk

Na ieder gesprek stuur je mij een reflectieverslag. Zo houd je jezelf bij de les. Via de mail stuur ik je extra opdrachten en oefeningen voor thuis.

Investering in tijd en geld

Ik bied exclusieve en intensieve één op één coaching. Geen quick fixes dus. Een gemiddeld traject duurt zo’n vier maanden en bestaat uit acht gesprekken en bijbehorende opdrachten. Afhankelijk van je coachvraag zijn dat er wat meer of minder. Je kunt je werkgever vragen (een deel van) de kosten te vergoeden. De kosten zijn voor hem aftrekbaar van de belasting. En ook je werkgever heeft er belang bij dat je goed in je vel zit, je werk goed doet of eventueel een andere baan zoekt.

Neem contact op Bekijk referenties